Wie ben ik?

Martine du Floo. Foto Leontien Verhoeff

Ik ben Martine du Floo. Mijn leven staat in het teken van beweging. Lichamelijke beweging helpt mij om krachtig in het leven te staan. Het zorgt voor balans. Maar beweging staat ook voor geestelijke groei. Ontdekken welke mogelijkheden er zijn om natuurlijk gezond te worden en te blijven. Het is mijn overtuiging dat mens, dier en natuur optimaal functioneren als ze in harmonie samenleven en samen bewegen.

Beweging en dans

Ik heb ruim 30 jaar ervaring als beweegcoach en als danser.

Halverwege de jaren 80 was ik nauw betrokken bij de opkomst van aerobic en fitness in Nederland. Ik was de eerste opleider van fitness- en groepslesinstructeurs en ik heb verschillende trainingsvormen geïntroduceerd. Zo heb ik samen met Bob Green, de personal trainer van Oprah Winfrey, het powerwalken opgestart in Nederland. Ook heb ik een boost gegeven aan het inline fitness skaten en heb ik in Nederlands het aqua aerobic geintroduceerd. In het kader van dat laatste heb ik verschillende workshops verzorgd voor zweminstructeurs. Daarnaast heb ik 3 boeken geschreven over aeronetics: handleidingen met aerobische en spierversterkende oefeningen.
Van 1991-2010 heb ik mijn eigen sportcentrum in Leusden gehad. Op dit moment werk ik in de sport als personal trainer en allround groepslesinstructeur. Daarnaast verzorg ik maatwerk personeelstrainingen en (online) bewegingsprogramma’s voor bedrijven.

Dansen zorgt voor balans in mijn leven. Het brengt mijn lichaam en mijn geest in evenwicht en stelt me in staat uit te drukken waar soms geen woorden voor zijn. Ik heb ervaring als allround performing danser maar ook als choreografe en organisator van musicalopleidingen. Voor deelnemers aan musicalopleidingen heb ik verschillende theaterproducties samengesteld. Daarnaast heb ik regelmatig presentaties van nieuwe producten ondersteund met maatwerk dansprogramma’s en flashmobs.

Opleidingen dans en beweging

 • HSP/HSK coach (2023)
 • Fitnesstrainer Oncologie (FTO) bij start2move (2022)
 • Trainer mensen met Parkinson bij Parkinson net (2022)
 • Personal Trainer (fit20-opleiding, Hattem, 2017)
 • Medische basiskennis {School voor Homeopathie, Amersfoort, 2015)
 • Perfect Pilates Instructor (Fysio Physics, IJsselstein, 2009)
 • Fitnesstrainer en groepsinstructeur (Nederlandse Body Building Federatie, Fitvak/EREPS – European Register of Exercise Professionals, Fit Connection, 1986-2010)
 • Gespecialiseerde groepstrainingen: KidFit, senioren, zwangere vrouwen en choreografie (Fit Connection, 1986-2010)
 • Opleiding groepsinstructor (ACE – American Council on Exercise, 1986)
 • Sportmassage (THIM – Hogeschool voor Fysiotherapie, Utrecht, 1985)
 • Dansopleidingen (Penney de Jager Balletacademie, Utrecht, 1984)
 • Opleiding masterinstructor aerobics (Lucia Marthas, Amsterdam, locatie Utrecht, 1984)

Ik verzorg regelmatig activiteiten op het gebied van beweging en dans. Recent nog was ik de initiator achter de corona kilo challenge Leusden en bracht ik verschillende sport – en health centra samen om deze challenge tot een succes te maken

In het kader van het bedenken van een vervolg van deze “quick-start” heb ik het traject blijf-bewegen-blijf-fit opgestart.

Ik verleen regelmatig redactionele medewerking op het gebied van fitness en ook ten behoeve van paardenmagazines.

Daarnaast ben ik klassiek homeopaat voor mens en dier, cranio sacraal therapeut paard en paardenmasseur. Wilt u daarover meer informatie kijk dan op http://www.martinedufloo.nl