Re-integratie

Re-integratie na ziekte is vaak een lastig traject – voor de werknemer én de werkgever. Zeker wanneer het om re-integreren gaat na een ziekte met levensbepalende gevolgen, zoals bijvoorbeeld kanker.

Jaarlijks krijgen bijna 120.000 mensen te horen dat ze kanker hebben. Een ingewikkelde ziekte die vaak niet makkelijk te genezen is. Toch overleven gelukkig steeds meer mensen kanker.

Weer aan het werk gaan is voor (ex-)kankerpatiënten niet altijd vanzelfsprekend. De drempel om het normale werkleven weer op te pakken, kan soms (te) hoog zijn. Voor sommige mensen is het confronterend dat ze minder energie hebben dan voor hun ziekte, of dat ze langzamer moeten werken. Anderen hebben er moeite mee dat ze hun collega’s ‘belasten’ met hun ziekte.

Een gezonde leefstijl en een sterk lichaam kunnen een positief effect hebben op het herstel tijdens behandelingen en na operaties. Zo blijken mensen die tijdens chemotherapie deelnemen aan fysieke training deze therapie beter te kunnen verdragen dan mensen die minder of niet bewegen. En een betere fysieke gezondheid leidt tot een vlotter herstel na bijvoorbeeld een zware operatie.

Als bewegingsdeskundige (met ruim 40 jaar ervaring) en gecertificeerd fitnesstrainer oncologie kan ik deze groep mensen binnen uw bedrijf een maatwerk re-integratietraject aanbieden. Mijn aanpak is daarnaast ook geschikt voor re-integrerende werknemers die kampen met andere ziektes. Bijvoorbeeld Parkinson: een ziekte die steeds vaker ook jonge mensen treft.

Het traject dat ik aanbied is erop gericht om de deelnemers te laten ervaren op welke manier gespecialiseerde fysieke beweging hun herstelproces ondersteunt, en hen zo weer meer zelfvertrouwen te geven.

Wilt u weten wat ik voor uw bedrijf en uw medewerkers kan betekenen? Ik kom graag langs om kennis te maken om mijn aanpak toe te lichten.

E training@martinedufloo.nl M 06-50523566