Bewegen zonder drempels

Vanaf 2023 heb ik het plan ‘bewegen zonder drempels’ te starten. Bewegen zonder drempels voor mensen die een speciale begeleiding nodig hebben.

Na een intake en daarna een personal training traject volgt een blok van een aantal lessen in kleine groepen en later inclusiviteit door middel van het combineren van groepen met verschillende behoeftes.

De groepen bestaan uit maximaal 15 personen.

Bron Leusder Krant

Bewegen zonder drempels voor iedereen

Wat houdt het in?

Het ‘weghalen’ van drempels om te bewegen.

Voor wie?

Mensen met Parkinson

  • Voor mensen die kampen met de negatieve effecten van de ziekte van Parkinson. Ze kunnen deelnemen aan een speciaal voor hen samengesteld beweegprogramma. Het is bekend dat een vorm van dans een positief effect heeft.

Uit onderzoek is gebleken dat bewegen een positief effect heeft op de ziekte van Parkinson. Bewegen zou de progressie van symptomen van Parkinson kunnen vertragen en heeft ook invloed op het lopen, de cognitieve functies en daarmee de kwaliteit van en het plezier in leven.

Voor mensen in een voor/na-traject van kanker

Voor mensen met kanker (voor en na)

  • En voor mensen die na kanker zelfvertrouwen willen opbouwen om weer deel te gaan nemen aan het ‘normale’ leven dat ze kenden voor hun ziekte en de behandelingen. Gedurende het behandeltraject maar ook na de periode na kanker als het therapeutische traject is afgerond.

Deelname aan deze lessen gaan in overleg met de behandelaar indien dit traject nog niet is afgerond.

Mogelijkheden

– dansen/bewegen voor mensen met Parkinson 

– bewegingsprogramma’s voor mensen na kanker

Geïnteresseerd? Stuur een mail naar info@martinedufloo.nl. Dan neem ik contact met je op.