Quick-start van 6 weken

De gemeente Leusden heeft een 6-wekelijkse challenge opgezet die als quick-start gebruikt kan worden om een start te maken mensen te motiveren meer aan beweging te doen en beter op hun gezondheid te letten.

Vanaf 1 maart 2021 konden alle Leusdenaren, Stoutenburgers en Achtervelders gratis meedoen aan de corona- kilo-challenge: een initiatief van verschillende sport- & health-ondernemers in onze gemeente om zo veel mogelijk mensen in beweging te krijgen. Veel sport- & healthcentra waren door de lock-down soms al weken gesloten en ze zagen dat mensen het steeds lastiger vonden om te bewegen of te sporten. Daarom sloegen deze ondernemers de handen ineen en boden ze 6 weken lang online gratis beweegprogramma’s aan.

De Leusdense sport- & health-ondernemers wilden graag gezamenlijk iets voor Leusden doen – ondanks het feit dat hun sport- en beweegcentra al weken beperkt of helemaal niet open zijn: “Meer bewegen is goed voor je lijf, je voelt je er beter door én je raakt misschien wat extra corona-kilo’s kwijt” was de slogan. Iedereen kon meedoen aan de challenge. Ze boden verschillende sport- en beweegprogramma’s aan op verschillende niveaus, van ontspanningsoefeningen tot intensieve workouts. Daarnaast gaven voedingsdeskundigen tips voor een gezond eetpatroon.

Initiatief geeft energie

Burgemeester van Leusden, Gerolf Bouwmeester was erg enthousiast over het initiatief: “Sportscholen en mensen met contactberoepen hebben het zwaar door de coronacrisis. Ik vind het dan ook heel mooi om te zien dat juist ondernemers uit deze sector elkaar hebben opgezocht en belangeloos samen een campagne op touw hebben gezet waar iedere Leusdenaar, Stoutenburger en Achtervelder aan kan meedoen. Een campagne waar iedereen hopelijk energie van krijgt. Want dat kunnen we wel gebruiken!”

Hoe werkte de challenge?

De challenge startte op maandag 1 maart 2021 en duurde 6 weken, tot maandag 12 april 2021. Het complete aanbod bestond uit thuisprogramma’s tot sport- en beweeglessen en tips van de deelnemende sport- en beweegcentra.

De horeca heeft gedurende die periode op hun menu een gezonde hap aangeboden.

“Blijf bewegen, blijf fit” was de verbinder van deze centra.

Het concept van dit 6-wekelijkse initiatief kan op maat gebruikt worden als een quick-start programma “blijf bewegen, blijf, fit!”