Bewegen bij kanker

Jaarlijks krijgen bijna 120.000 mensen te horen dat ze kanker hebben. Een ingewikkelde ziekte die nog steeds niet altijd makkelijk te genezen is.

Een gezonde leefstijl en een sterk lichaam kunnen een positief effect hebben voor, tijdens en na behandelingen. Voor een maatwerk beweegprogramma kunnen mensen met kanker bij mij terecht.

Bewegen voor meer zelfvertrouwen

Het beweeg-programma is erop gericht om deelnemers te laten ervaren op welke manier fysieke beweging hun herstelproces ondersteunt en ze zo meer zelfvertrouwen te geven. Bijvoorbeeld om weer het ‘normale’ leven op te pakken, of aan groepssportlessen deel te nemen. Het programma start na een intake en contact met de huidige behandelaar met individuele trainingen. Na verloop van tijd kunnen deelnemers ervoor kiezen om in kleine groepen te bewegen.

Positieve effecten van bewegen

Uit verschillende onderzoeken komt naar voren dat krachttraining voor kankerpatiënten positieve effecten heeft. Zelfs intensief trainen – onder gespecialiseerde begeleiding en afgestemd op de individuele mogelijkheden – behoort tot de mogelijkheden. Bovendien is gebleken dat mensen die tijdens chemotherapie deelnemen aan fysieke training  deze therapie beter kunnen verdragen dan mensen die minder of niet bewegen.

Kelly McGornigal, gezondheidspsycholoog en docent aan de Stanford University zegt hierover dat spieren endocriene organen zijn die myokines aanmaken, maar alleen door en tijdens inspanning, en dat deze myokines o.a. bloedsuiker reguleren, kankercellen doden en een soort van apotheek zijn voor het lichaam

Bewegen voor een vlot herstel

Bewegen zorgt voor een betere fysieke gezondheid. Dat leidt tot een vlotter herstel na bijvoorbeeld een zware operatie. Maar het zorgt ook voor een betere uitgangspositie voorafgaand aan een operatie.

Ik verzorg de trainingen op locatie.

Certificering www.trainennakanker.nl

Wil je meer informatie? Bel +31650523566 of mail training@martinedufloo.nl